Tarkoitus

Ihmekollektiivi edistää Sulkavan ja Saimaan alueen kulttuuri- ja taide-elämää. Luomme alueellamme mahdollisuuksia harrastaa kulttuuria ja järjestää kulttuuritapahtumia. Tarjoilemme taidetta sen kaikissa muodoissa ja vaalimme monimuotoista kulttuuriperintöämme. Lisäksi edistämme kestävää elämäntapaa ja meille rakkaan Saimaan suojelua.

Vilkas ja monimuotoinen kulttuurielämä ei ole vain kaupunkilaisten etuoikeus, vaan jokaisen perusoikeus. Kulttuurisella toiminnalla haluamme vahvistaa kotiseutumme yhteisöä ja alueen elinvoimaa sekä tuoda esiin meille tärkeitä asioita taiteen keinoin. Meitä ympäröi ihmeellisen kaunis ja ainutlaatuinen luonto, jota soisimme muidenkin tulla ihastelemaan ja jonka haluamme säilyttää seuraaville sukupolville. Olimme osaltamme mukana kannustamassa Savonlinnaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi Saimaa-ilmiö2026 -hankkeessa ja osallistumme aktiivisesti maakunnallisiin kulttuurinedistämishankkeisiin.

Hallitus 2024

Puheenjohtaja: Mirjam Reponen

Varapuheenjohtaja: Hanna Partanen

Sihteeri: Satu Partanen

Rahastonhoitaja: Mari Bahrami 

Hallituksen jäsenet: Mari Hiltunen, Matti Hetemäki

 

 

Etelä-Savon taidetoimikunta palkitsi Ihmekollektiivi vuoden 2024 Etelä-Savon taidepalkinnolla. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Etelä-Savon taidetoimikunnan puheenjohtaja Satu Piispa-Hakala luovutti palkinnon ja esitti viralliset perustelut valinnalle Tiittalan kartanossa 11.11.2024 järjestetyssä kutsuvierastilaisuudessa.

Taidepalkinto myönnettiin omaehtoisesta, eteenpäin ja tulevaisuuteen suuntaavasta otteesta sekä paikallisten ominaispiirteiden esiin nostamisesta. Ihmekollektiivi on perustamisestaan lähtien perustanut monialaisia taide- ja kulttuuritapahtumia sekä -projekteja eteläsavolaisella maaseudulla. Ihmekollektiivi järjestää mahdollisuuksia kokea ja luoda taidetta ja kulttuuria Sulkavalla ja Saimaalla. Kollektiiville tärkeää on kestävä elämäntapa ja yhteinen kulttuuriperintö. Ihmekollektiivi järjestää Ihmemaa-festivaalia, joka on vaihtoehtomusiikin tapahtuma ja joka on kasvattanut suosiota tapahtuma tapahtumalta. Kollektiivi on järjestänyt myös sanataide- ja lavatanssitapahtumia. Ihmekollektiivi ottaa myös kantaa paikallisen, syrjäisen taide- ja kulttuurielämän puolesta osana paikallisyhteisöä, hän jatkaa.

Palkintoperusteiden lisäksi Piispa-Hakala painotti, ettei ole pikkujuttu tehdä taidetta harvaan asutulla maaseudulla: "Olette luoneet mahdollisuuksia kokea ja luoda taidetta. Te myös otatte kantaa syrjäisissä paikallisyhteisöissä toteutuvan taiteen ja kulttuurin puolesta. Isoin juttu on se, että näinä vaikeina aikoina Ihmekollektiivi katsoo eteenpäin. Ja tästä omaehtoisesta taidetyöstä palkinto teille ansaitusti myönnetään, Tietysti me kaikki odotamme innolla, mitä kaikkea te saatte tulevaisuudessa aikaiseksi", Piispa-Hakala päätti.